Day 17: Northern Lights Wildlife Center

Zjutraj sva se zbudila v zadnje najino mrzlo jutro v kampu v Lake Louisu. Po hitrem zajtrku, sva žal morala zapustiti gore in narodni park in začela pot nazaj v Vancouver.

Dan na poti sva začela z ogledom slapa Takakkaw, enega najvišjih slapov v Kanadi. Pravo doživetje je bila že pot do njega, saj sva prevozila skoraj celoten narodni park Yoho.

V mestu Golden sva se nato ustavila na obvezno jutranjo toplo pijačo in se odločila, da si bova zadnjo divjo žival, ki sva jo želela videti, a je žal v divjini nisva, obiskal v Wildlife centru. Tako sva se odpeljala do centra divjih živali Northern Lights, kjer živi več volkov, ki so jih rešili kot mladiče ali iz osebnih gospodinjstev.

V centru živi sedem volkov v več ograjenih prostorih. Prijazna vodička nam je ob prihodu v center razložila čemu center služi in kakšne so naloge njihovih volkov. Z eno volkuljo obiskujejo tudi šole, saj se je dobro navadila na ljudi. Izvedela sva tudi, zakaj nama ni uspelo videti volkova v naravi. Le še 75 volkov živi na območjo narodnih parkov Jasper, Banff, Yoho in Glacier, živali pa se močno izogibajo ljudem.

Potem ko sva nekaj časa uživala ob pogledu na te prelepe živali sva pot nadaljevala proti vzhodu in se ustavila na Rogers Passu, kjer sva si pripravila malico. Na poti do Revelstoka sva nato obiskala še dva parka – Hemlock Boardwalk in Giant Cedar Boardwalk, kjer sva se ogledala več sto let stara drevesu.

Prenočila sva v kampu v Revelstoku – bolj mestnem kampu, kjer sva si po dolgem čakanju uspela tudi priboriti pralni stroj.