Day 16: Banff

Zaradi lažje poškodbe sva 16. dan razglasila za lazy day in se zjutraj odpeljala iz kampa do 50 kilometrov oddaljenega mesta Banff. To mesto je nastalo kot storitveno središče za narodni park z istim imenom in je temu primerem tudi izgled mesta. Središče sestavljajo trgovine s spominki in gostilne, poimenovane so pa po živalih – Elk Street, Wolf Street idr.

Odločila sva se, da bova čas izkoristila za pisanje kartic in se zato najprej odpravila v trgovine s spominki in nato v kavarno, kjer sva ob kavi in vroči čokoladi, pisala kartice in izkoristila brezplačni wifi.

Ko sva zapustila kavarno sva poiskala pošto, v kateri sva naletela na vrsto, saj je očitno več ljudi Banff izbrala za dober kraj za pisanje kartic. Po uspešnem oddanju kartic sva se podala na lov za hrano in si izbrala gostilno v središču mesta in si ponovno privoščila burger.

Po kosilu sva se odpeljala do bližnjega jezera Minnewanka, ki pa naju ni navdušilo. Na poti sva sicer videla nekaj kanadskega “wildlifa” – košuto, ki se je ob cesti mirno pasla – a je bilo ob jezeru veliko ljudi, pihal je veter in po ogledu gorskih jezer kot sta Moraine Lake in Kinney Lake naju “normalno” jezeru ni več navduševalo.

Nazaj v Banffu sva si ogledala še Banff Hot Springs Hotel, velikanski hotel, ki izgleda kot hiša duhov.

Popoldne sva se vrnila v Lake Louise in preostali del dneva nekoliko poležavala.