Day 15: Lake Agnes hike

Petnajsti dan sva začela s hitrim zajtrkom, saj sva se želela čimprej odpraviti iz kampa. Na načrtu je bil namreč pohod do jezera Agnes in z zgodnjim odhodom sva želela izogniti večini drugih pohodnikov.

Ko sva prispela ob jezeru Louise sva tako dejansko še dobila parkirišče čist ob jezeru in se toplo oblekla ter ob jezeru začela najin jutranji “sprehod” na višino 2134 metrov.

Gozdna pot se je ob jezeru Louise hitro povzpela in kmalu sva lahko velikanski hotel Chateau Lake Louise gledala od zgoraj. Uspela sva tudi prehiteti večino drugih pohodnikov, saj sva prve srečala šele pri Mirror Lake na polovici poti do Lake Agnes.

Na koncu poti sva se do “čajne hiše” ob jezeru Agnes povzpela še po strmih stopnicah. Odprl se nama je pogled na malo gorsko jezerce in slikovito leseno hišico. Popila sva vroči čokoladi z marshmallow in uživala v razgledu.

Ko sva se vračala, sva srečala prav množico ljudi, ki se je povzpenjala po ozki potki. Vesela sva bila najinega zgodnjega odhoda in tako tudi zgodnjega prihoda na parkirišče, ki je bilo popolnoma zasedeno. Ko sva se vračala nazaj proti vasi Lake Louise, sva videla, da so bili avtomobili še več kot kilometer parkirana ob cesti.

Popoldne sva se odločila za še en obisk jezera in sicer jezera Emerald v sosednjem narodnem parku Yoho. Iz Alberte naju je pot tako vodila nazaj v Britansko Kolumbijo. Ob jezeru sva si nato pripravila malico, ki sva jo pojedla na klopci s pogledom na okoliške gore. Sita sva se nato odločila za vožnjo s kanujem po turkiznem jezeru.

Nazaj v kampu se je začelo vreme spreminjati. Dopoldne in tudi opoldne sva lahko še uživala v soncu, sedaj so nebo že zakrili sivi oblaki. Odločila sva se za zgodnjo večerjo in počitek, saj naju je športni dan kar utrudil.