Day 14: Moraine Lake

Med mrzlo nočjo sva se večkrat zbudila, zato sva začetek dneva preložila za eno uro. Nekaj kasneje in v boljšem vremenu sva se nato odpravila na jezero Moraine.

Ob prihodu sva ugotovila, da je to gorsko jezeru ne le na slikah pravljično, ampak tudi v resnici. Modrina jezera naju je kar presenetila in visoke gore, pokrite s sveže zapadlim snegom so dali jezeru še poseben čar.

Odločila sva se, da se bova najprej, kljub množici obiskovalcev povzpela na Rockpile, od koder je jezero najlepše slikati. Razgled na jezero in gore je bil res enkraten in prelep. Z nekaj koraki izven poti sva si lahko tudi ustvarila malo miru in uživala v panorami.

V samopostrežnem bifeju sva si nato kupila toplo pijačo in se usedla ob jezero in opazovala velikanskega krokarja, ki se je sprehajal med mizami (in seveda tudi tiste, ki so ptice želeli slikati). Kasneje sva se še sprehodila do začetka jezera in tako ušla množici obiskovalcev.

Ko sva se vrnila na parkirišče je bilo to že popolnoma polno in bila sva zelo vesela, da sva se iz kampa odpravila dokaj zgodaj. Pot sva nadaljevala do jezera Louise, a naju je tam ujel dež. Po kratkem sprehodu ob jezeru sva se zato hitro vrnila v avto in se odpeljala v vas Lake Louise, kjer sva si kupila malico in nekoliko posedela v informacijskem centru.

Po nakupih sva se nato vrnila v kamp in si skuhala večerjo. Mrzel veter naju je nato pregnal v avto, ki sva si ga ponovno izolirala in tako preživela še eno mrzlo noč.