Day 13: Glaciers, glaciers everywhere

Po kratkem zajtrku sva se dokončno poslovila od Jasperja in pot nadaljevala južno proti narodnem parku Banff.

Najprej sva se ustavila pri slapu Athabasca in takoj ugotovila, da je na Icefields Parkwayu veliko več turistov. Pri slapu so bili parkirani štirje veliki avtobusi, ki so nekaj minut pred nami prišli in iz katerih se je ulila gruča upokojencev.

Tako se je nato nadaljevala pot po Icefields Parkwayu. Turistov je bilo mnogo več, kot na drugih najinih postajah. Tako tudi, ko sva se ustavila pri gromozanskem ledeniku Athabasca. V tamkajšnjem raziskovalnem centru/restavraciji/hotelu sva si privoščila kavo/vročo čokolado/muffin in ob tem iz okna opazovala ljudi, ki so v skupinah hodili po ledeniku in avtobuse, ki so vsakih deset minut odpeljali nove obiskovalce na sredino ledenika.

Tudi midva sva se nato odpravila do potke ob ledeniku in prav kmalu začutila veličino tega ledenika. Bližje sva mu prišla bolj mrzlo je pihalo. Ko sva prišla do konca označene poti je začelo deževati in malo snežiti. Zato sva po nekaj minutah fotografiranja raje odšla nazaj do avta. Pot sva nadaljevala ob navdušenih pogledih na okoliške gore in se v dolini ustavila za malico.

Po hitri cesti sva nato prispela v smučarsko središče Lake Louise. V vas sva prišla dan prej kot pričakovano in se zato takoj odpeljala v kamp, da bi si zasigurala mesto. Po ogledu kampa sva se nato odpeljala nazaj v “center” vasi in si v gostilni ob hostlu privoščila burgerja.

Zvečer, ko sva se vrnila v kamp sva nato “izolirala” avto s spalkama, ki sta bili že v avtu, saj naju je ob pogledu na bližnjo goro, pokrito s snegom, kar zazeblo.