Day 10: Kamloops and the rangelands

Po kratkem zajtrku v kampu sva se odpravila naprej proti narodnem parku Jasper, od katerega naju je ločila še ena noč. Ustavila sva se v mestu Kamloops, kjer sva šla po nakupih v Wal-Mart in v McDonalds po kavo. Bolj sva se oddaljevala od mesta, bolj so pusto naravo spet napolnjevala drevesa in jezera.

Kmalu sva prispela do Wells Gray Provincial Park, kjer naju je čakala ozka, hribovita cesta in nešteto “rančov”. Prva postaja je bil slap Dawson, ki ga imenujejo tudi Little Niagara Falls, in res je impozantni slap zelo širok. Na poti sva prvič glasno zaslišala tukajšnje veverice oz. “chipmunka”, ki oddajajo prav čuden zvok.

Pri slapu Helmcken sva si pripravila kosilo, ki sva ga povprej kupila v trgovini – tortilje s solato, piščancem, sirom in majonezo.

Improvizirana kulinarika. Po več kot obilnem kosilu sva se nato sprehodila do slapa. Razgledna točka je oddaljena par sto metrov in šele tako se lahko zavedaš prave mogočnosti tega slapa. Še vedno se zelo glasno sliši kako voda doni in si upira pot med hribi v dolino.

Po ogledu slapov sva se še ustavila v mestecu Clearwater, da sva napolnila najin žejni avto, potem pa se še nekaj kilometrov daleč odpeljala do zadnje današnje točke – mesteca Blue River in najinega kampa z enakim imenom.