Day 8: Falls Day

Vstala sva že zgodaj zjutraj saj sva morala biti pri terminalu za trajekte že ob 6:45. Po pospravljanju s pomočjo svetilk sva se odpravila do terminala in se vkrcala na trajekt.

Trajekt naju je odpeljal do Horseshoe Baya od koder sva pot nadaljevala do Whistlerja.

Že kmalu po izkrcanju sva se ustavila pri Shannon Falls. Po krajšem sprehodu se ti dih kar ustavi ob teh mogočnih slapovih ki so si izklesali pot v skali.

Naslednji so bili na sporedu Brandywine Falls, ki se nahajajo bližje Whistlerju. Tudi ti niso razočarali. Ogled slapov sva zaključila z Alexander Falls, ki se nahajajo tik pred Whistler Olympic Parkom.

Po ogledu slapov sva se ustavila v Olympic Parku, kjer so 2010 potekale olimpijske igre. V parku se nahajajo skakalnice, proga za biatlon in proga za smučarske teke. Na tej progi je Petra Majdič osvojila bronasto odličje z zlomljenim rebrom.

Na biatlonskem stadionu se je Luka preizkusil v streljanju in bil zelo uspešen. V ležečem položaju je podrl vse tarče. Tako sva tudi zaključila z ogledom nordijskega olimpijskega parka in se odpravila proti centru Whistlerja, kjer se nahaja Olympic Plaza.

Center mesta je napolnjen s trgovinami za smučarje, pohodnike in vse druge avanture željne, zakjluči pa se z žičnicama, ki jih poleti uprorabljajo za kolesarje, pozimi pa seveda za smučarje.

Ker je bil dan za naju že dolg, sva se po sprehodu po Olympic Plazi odpravila do HI Whistler hostla, kjer sva imela rezervirano svojo sobo. Po napornem tednu sva se razveselila svoje sobe in velike postelje, kjer se bova lahko dobro spočila.