Day 13: (Nice) old Ladies

IMG_5029

V želji, da bi končno le uspela videti Quiraing in Old Man Storr brez oblakov, sva se zjutraj v nekoliko boljšem vremenu še zadnjič odpravila do teh dveh znamenitostih.

Old Man Storr se je spet skrival za oblaki, sva se pa le lahko malo sprehodila po hribih Quiraing. Skakala sva med lužami in se čudila slabih razmer na le zelo priljubljeni izletni točki. Luže so namreč kmalu zamenjali luknje in “hudourniki”, ki sva jih preskakovala. Za lep razgled po hribovski formaciji in na morje pa se je napor le splačal.

Nato sva se odpeljala na zahodno obalo po podeželskih cestah, skozi male vasi do svetilnika Neist Point. Na poti so se ponovno izkazale škotske eno pasovne ceste, na katerih se moraš umikati prav vsakemu avtomobilu in nasprotne smeri. Ko pa oba ne želita ustaviti dovolj prej, pa se začne borba o tem, kdo bo vzvratno zapeljal v naslednji “Passing place”. Domačini so ponavadi bili prijaznejši in se takoj umaknili, ko sta se pa dva turista srečala na poti do Neist Pointa, smo morali trije drugi avti kar en čas počakati, dokler se ni eden od njih umaknil.

Ko sva prispela do parkirišča pri svetilniku se nama je odprl lep pogled na obalo in svetilnik iz začetka 20. stoletja. Pot do svetilnika pa je bila kar težavna, po občutno 500 stopnicah je sledil še en manjši vzpon. Ob svetilniku pa sva nato lahko uživala v vetru in pravi škotski naravni lepoti.

Na poti nazaj naju je lakota ustavila pri manjši podeželski gostilni. Lastnici sta bili dve starejši gospe, ki sta bili sicer izredno prijazni in tudi hrana je bila odlična, a račun naju je postavil na trdna tla. Starejši gospe sta dobro vedeli, kako je pomembno imeti restavracijo na pravi lokaciji, daleč od vse civilizacije.

Počasi sva se začeli vračati v Portree, na poti pa sva se ustavila še sredi narave pri Fairy Pools. V srcu Cuillin Hillsov sva se sprehodila po potki ob potoku s tolmunčki. Tem bolj sva se približala hribom, tem več “midges” oz. mušic naju je začelo napadati in pikati. Zato sva se nekoliko prej obrnila, kot sva nameravala.

Po dolgem dnevu sva se vrnila v najino sobo v hostlu in ob lepih utrinkih dneva kmalu zaspala.

IMG_4999IMG_5070IMG_5077