Day 9: Scottish weather

IMG_4879

Po osmih dneh sonca je tudi naju moralo enkrat ujeti “pravo” škotske vreme in to se je zgodilo po neprespani noči (veter nama je celotno noč onemogočil počitek) na trajektu do otoka Lewis.


V jutranjih urah sva se z mnogimi drugimi vkrcala na veliko ladjo, ki naju je v dveh urah in pol pripeljala na otok v Hibridih. Med vožnjo sva si privoščila angleški zajtrk, ki pa ni blestel.

Lewis se nama je tudi v dežju zdel zelo zanimiv. Odpeljala sva se do najsevernejše točke in se ustavila na kavo in čokoladni kolač, na poti nazaj pa sva obiskala škotski Stonehenge – stoječe kamne v Callanishu.

Kmalu sva pa ugotovila, da stoječi kamni v Callanishu niso le eni, ampak na poti še zagledala tablo za stoječe kamne v Callanishu II, III in IV, možno pa, da jih je bilo še veliko več.

Zaradi dežja in vedno močnejšega vetra sva se nato odločila, da bova šotor tokrat pustila v prtljažniku in si raje rezervirala sobo v hotelu v Stornowayu. Tako sva se vrnila v glavno mesto otoka in se nastanila v Caladh Innu.

Ko sva prišla v sobo sva se izčrpana vrgla na posteljo in bila ob pogledu na dež in veter skozi okno, zelo vesela najine odločitve.

IMG_4868IMG_4881IMG_4911