Day 7: Nessieland

wpid-wp-1442086240873.jpg

Iz pokrajine whiskeyja sva se odpravila proti deželi pošasti Nessie.

imagePrej sva se pa še ustavila pri trdnjavi Fort George. Fort George v dolgi zgodovini nikoli ni bil napaden in še danes služi v vojaške namene. Imela sva veliko srečo saj so se na velikem prostoru pred barakami pripravljali na parado.

Tako je najin sprehod po trdnjavi spremljala vojaška glasba v živo in glasna navodila organizatorja. V muzeju sva si ogledala razstavo o zgodovini škotske vojske in posebnega odreda Highlanders oz. The Queen’s own Highlanders, ki je nekakšna posebna enota vojske.

 

Pot sva nadaljevala mimo Invernessa do slovitega Loch Nessa. Kmalu je bilo vedno več znakov, da sva prispela v pokrajino pošasti Nessie. Odločila sva se, da bova legende pustila ob strani, in se raje odpeljala do gradu Urquart na sredini Locha.

image

V mali dvorani sva si skupno s skupino francoskih upokojencev ogledala kratek film o zgodovini gradu. Ob navdušenem ‘U la la’ Francozov ob koncu posnetka, so se v dvorani odprle zavese in za okni smo lahko zagledali ruševine gradu, ki so ga razstrelili njegovi zadnji prebivalci.

Nato sva šla iz obiskovalnega centra in si grad še od blizu. Čeprav sva vedno spet pogledala na Loch se nama Nessie v času najinega obiska ni prikazala. Odpeljala sva se torej raje do kampa in prvič po skoraj enem tednu oprala svoje obleke.