Day 5: Fergus, the little brown reindeer

wpid-wp-1441995785390.jpg

Peti dan sva se odločila za malo bolj umirjen urnik. V narodnem parku Cairngorms sva obiskala edino čredo severnih jelenov na Škotskem. Severni jeleni so na tem območju izumrli že pred tisočimi leti, a ju je iz Švedske ponovno predstavil tem krajem pred približno 60. leti.

 V parku je sedaj 150 jelenov, ki smo jih skupaj z oskrbnico tudi obiskali. Pot smo začeli z avtomobilom, nato pa smo se ograde, kjer se nahajajo, povzpeli po hribu. Napadale so nas nekakšne mušice “midges”, ki prav rade grizejo nepokrite dele telesa.
Oskrbnica nas je pripeljala do vhoda v ogrado, kjer so nas severni jeleni že čakali. Zakorakali smo med njih, oni so nam pa sledili v drug ograjen del pašnika, kjer smo jih nato lahko hranili z roko in božali. Nekateri so to prav uživali, drugi so se nam nekoliko izogibali.  Zvezdfa črede pa je bil vsekakor mali Fergus, severni jelen, star okoli tri mesece, ki so ga delavci morala hraniti s steklenico, saj mu je mama poginila.
Po prbližno eni uri, ki sva jo preživela z jeleni, sva se odpravila nazaj v kamp, kjer sva si nekoliko oddahnila in se sprehodila do bližnjega Locha.
V malem lokalo, ki naju je spominjal na naše gorske koče sva si nato privoščila kosilo.
Ker sva bila oba zelo izmučena sva popoldan preživela v kampu.
image

image

image