Day 2: Freedom!

IMG_4468

Po zajtrku in pospravljanju opreme sva se odpravila do Wallace Momumenta, ki sva ga zvečer še občudovala iz kampa. Do spomenika sva se odpravila peš iz tamkajšnjega parkirišča.

 Kratek vzpon naju je pripeljal do mogočnega stolpa, ki so ga zgradili v 19.  stoletju. Pred njim se je ravno slikala poročna druščina ob zvokih (pre)glasnih dud, ki jih je igral možakar napravljen v tradicionalna škotska oblačila.

Ob zvokih dud sva si ogledala zunanjost stolpa, potem sva se pa še povzpela po skoraj 250 stopnicah do vrha stolpa. Približno vsakih 80 stopnic so bile urejene sobe z zgodovinskimi predmeti, tako sva med drugim tudi videla slavni meč Williama Wallacea.

Po kratkem sprehodu po hribu, sva se odpeljala še do stirlingskega gradu, a sva si ga ogledala samo od zunaj. Pri visoki vstopnine,  sva ocenila, da bo gradov na Škotskem še veliko in si bova raje ogledala kakšnega drugega.
Zapustila sva torej Stirling in se odpravila proti zahodni obali. Odpeljala sva se v pokrajino East Neuk, kjer sva se ustavila ob gromozanskem kampu,  ki ji bil skoraj polno zaseden s prikolicami (Škoti očitno izredno radi kampirajo).

Sprehodila sva ob obali, si ogledala vojaške stavbe iz 2. svetovne vojne in se čudila smeti, ki so ležale prav povsod.

Po kratkem sprehodu sva se po ozkih podeželskih ulicah odpeljala proti kampu, kjer sva prespala drugo noč. Postavila sva šotor in se nato še odpeljala do Aldija (naš Hofer) in nakupila nekaj hrane.
Proti večeru je začelo močno pihati, zato sva se kar hitro poskrila v šotor.

IMG_4497IMG_4484imageimage