Dan 28 in 29: Auckland, Baby!

wpid-wp-1396072455969.jpeg

Iz Piha Beach sva odpravila v Auckland, največje novozelandsko mesto in ‘City of Sails’. Najprej sva poiskala iSite in se pozanimala o kampih in znamenitostih ter si kupila vstopnice za Aucklad War Memorial Museum in takoimenovano Cultural Performance Maorov. Preden sva se odpravila do kampa, sva se ustavila še v trgovini s spominki.

V kampu so naju sprejeli sami Indijci, prispela sva torej v azijsko četrt. Po prihodu v kamp, v katerem sva ostala dve noči, sva se razpakirala in pojedla celega piščanca, ki sva ga, že pečenega, kupila v trgovini. Nato sva splanirala naslednji dan in se odpravila spat.

Naslednji dan sva se zgodaj odpravila z busom do centra Aucklanda. Po 20 min vožnji sva izstopila in se peš skozi park Auckland Domain sprehodila do muzeja. Tam sva si najprej ogledala razstave, ki so bile sestavljene iz novozelandske in maorske zgodovine, kakor tudi nadstropje z naravnimi pojavi na Novi Zelandiji in nadstropju o vojnah, v katerih je bila vključena tudi Nova Zelandija. Ob koncu ogleda so naju potem pobrali maorski plesalci in pevke in nas pospremili v dvorano, kjer sva doživela pol ure maorske kulture.

Skozi predstavo je vodila nasmejana Maorka, ki nas je naučila nekaj maorskih besed in prevedla vsebino prelepih pesmi. Že s prvo pesmijo so nas Maori pripeljali v drug svet. Sedem mladih pevcev je napolnilo dvorano s svojimi glasovi in nas prevzeli s plesom. Na koncu predstave je sledil še poznani haka, ki je prijazne Maore spremenil v strašljive bojevnike.

Polna novih izkušenj sva se nato odpravila še po Aucklandu, nato sva se pa odločila za vožnjo s trajektom v predmestje, kjer je bil najin kamp. Z ladje sva imela prelep pogled na Auckland in lahko poslikala Skyline.

Sprehod po predmestju je nato trajal kar eno uro, saj je Auckland zgrajen na aktivnem vulkanskem polju, zato je pokrajina zelo hribasta. Gor, dol, gor, dol, mimo mnogih trgovin z izključno azijskimi napisi, vse do najinega kampa.

image

image