Dan 22: Waitangi Treaty Grounds in Far North

V Waitangi sva po besedah prijazne Maorke prinesla lepo vreme in sonce ☺ Z zanimanjem sva si ogledala 20 min film o nastanku pogodbe, ki je združila Maore in Britance, Treaty House, replika hiše v kateri živel glavni pobudnik pogodbe Thomas Hobsen ter maorski Meeting House, na katerm in v katerem je bilo veliko lepe maorske umetnosti.

Pri drogu z vsemi zastavami, ki so kdaj predstavljale Novo Zelandijo se nama je odprl prelep pogled na Bay of Islands. Ob Hobbsen Beachu sva prehodila malo ribiško maorsko vas ter si ogledala največji waka (tradicionalni vojski kanu Maorov), na katerem ima prostor do 140 bojevnikov.

Nato sva nadaljevala pot do Cape Reinga na skrajnem severu države. Pripeljala sva se tudi mimo Doubtless Baya, kjer sva se ustavila na prelepi plaži Maitai. Izkoristila sva lepo vreme in toplo sonce ter skočila v morje. Skoraj sama sva se premetavla med valovi in uživala ohladitev v Pacifiškem oceanu.

Cesta do Cape Reinga je prav posebna izkušnja, saj se narava hitro spreminja. Medtem ko sva se peljala mimo živo zelenih polj sva v daljavi že uzrla peščene sipine 90 Mile Beacha.

Cape Reinga naj bi bil v maorski kulturi kraj, kjer se umrli vračajo v domači Hawaiki. Prostor je prav poseben in narava prelepa. Poslikala sva znameniti svetilnik in se potem počasi odpravila do DOC kampa na plaži Rarawa.